România, pe locul I în lume la numărul de medalii obținute la dans sportiv – VIDEO

dansatori romania
dansatori romania – Diana Dorner

România este pe locul I în lume ca număr de medalii obtinute la dans sportiv în 2016, la egalitate cu Italia, potrivit Federației Române de Dans Sportiv, care împlinește 25 de ani de la înființare.

Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 19.00, vor fi premiați dansatorii români cu cele mai bune rezultate, cei care au obținut în ultimii ani opt titluri mondiale, conform Mediafax.

 

În anul 2016, România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noştri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 11 medalii de argint şi 18 de bronz, în 72 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

„Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit şi implicarea părinţilor”, a declarat Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, potrivit Mediafax.

Sursa